skip to Main Content
Prova De La Lliga Nacional De Blokart A La Pista Del Pla De Santa Maria

Prova de la Lliga Nacional de Blokart a la pista del Pla de Santa Maria

Ilustracion china "vuelo de una mosca" (1)

Il · lustració xinesa “vol d’una mosca” (1)

Aquí no és un no parar … sortim del Enlaira’t 2012 i ens endinsem a preparar una de les proves de la Lliga Nacional de Blokart 2012, en col · laboració amb el Club Veles i Vents del Pla de Santa Maria.

Tindrà lloc el cap de setmana del 11 i 12 d’agost a la pista que ens cedeix l’Ajuntament d’aquesta població.

Participants del País Basc, Navarra, Múrcia, València, Madrid, Catalunya correran en les diferents categories de pes de la classe Production que la disciplina Blokart de carrovelisme té estipulades.

 

 

 

Per aquells que no teniu informació, en la competició Blokart es distingeixen en dues classes:

  • “Production”: Blokart sense modificacions ni accessoris que millorin el seu rendiment més enllà de les característiques amb les que es lliura de la factoria punt per rodar. Es permet tot tipus de modificacions i accessoris que siguin necessaris per a adaptar-se a l’antropometria i lesió o malaltia del pilot.
  • “Performance”: Blokart sense modificacions al que se li han millorat les prestacions amb accessoris d’aquesta classe, els principals són el “POD” o carenat, que augmenta el coeficient aerodinàmic voltant d’un 10% i les seccions de màstil de carboni, que substitueixen les de fibra de vidre conferint major rigidesa i rendiment a la vela. Igual que en “Production” es contemplen en la reglamentació internacional qualsevol modificació o accessori per compensar la conducció dels pilot amb mobilitat reduïda.

Cadascuna d’aquestes dues classes es divideix en categories de pes:

  • Flyweight: fins a 55 kgs.
  • Lightweight: de 55-69 kg.
  • Midleweight: de 70-84 kg.
  • Heavyweight: de 85-99 kg.
  • Superheavy: més de 100 kgs.

És en aquestes categories de pes rau la característica que fa única aquesta modalitat en el món del carrovelismo en particular i de l’esport en general … Blokart no distingeix entre gènere, edat o condició física, el que dóna a lloc al que s’ha donat en anomenar el Grial de la inclusió social, no hi ha cap activitat, que gairebé sense adaptacions, abasti la pràctica totalitat de l’espectre social i ofereixi a tots, a més de la seva pràctica lúdica, l’oportunitat de projectar-se com pilot de competició o instructor d’Blokart. Per saber més consulteu: http://blokart.org o la nostra pàgina sobre Carros a Vela

Com arribar? Si voleu veure aquests artefactes en acció amb els millors pilots espanyols podeu acostar dissabte a la Pista del Pla de Santa Maria, sereu benvinguts. Si voleu provar millor venir diumenge quan la competició ja s’ha relaxat.

 

 

View Blokart – Pista del Pla de Santa María in a larger map

Recordeu 11 i 12 d’agost!

(1)El vol de la mosca fa referència a la passada edició. En ella ens vam veure complimentats durant els dos dies per la “agradable” visita d’aquests insectes. Aquest any no deixarem que el “pagès” aboni el camp fins passat el 15.

Back To Top